Slovenské volejbalistky zdolali Lichtenštajnsko jednoznačne 3:0

24.05.2013 Celý región

Poprad 24. mája (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky zvíťazili v Poprade vo svojom úvodnom vystúpení prvej fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 v Taliansku nad výberom Lichtenštajnska 3:0. Zverenky Miroslava Čadu nastúpia v sobotu v druhom stretnutí proti Rakúsku (18.00).

Už po úvodných šiestich výmenách bolo jasné, že Slovenky nebudú na ihrisku súpera - 5:1. Ich súperkám robil obrovské problémy príjem a prechod na sieť bol katastrofálny. Slovenské reprezentantky si po bode Dudovej vypracovali vysoký náskok 16:4 a set doviedli do úspešného konca 25:9, keď posledný bod Sloveniek zaznamenala Kóšová.

Hneď v úvode druhého dejstva sa domáce reprezentantky dostali po Kuciakovej presnom zakončení do vedenia 3:0, ktoré následne postupne zvyšovali. Ich súper im nedokázal vzdorovať a kopil jednu chybu za druhou. Po Drobňákovej zakončení už svietil na ukazovateli skóre stav 20:6. Druhý set ukončil dvojblok Sloveniek, ktorý stanovil jeho rezultát na 25:10.

Lichtenštajnsko vyhrávalo na začiatku tretieho setu 2:0 i 3:1, ale Slovenky okamžite odpovedali a na 3:3 vyrovnala Kóšová. Vzápätí urobili chybu na sieti (3:4), nasledujúca šnúra siedmich bodov znamenala vedenie Slovenska 10:4. Po druhom technickom oddychovom (16:6) pridali hráčky s dvojkrížom na hrudi ďalšie štyri body a bolo jasné, že žiadna dráma sa konať nebude. Tretí set napokon získali v pomere 25:10 a zápas jednoznačne 3:0 na sety.



Hlasy po zápase

Miroslav Čada, tréner SR: "Netajili sme sa tým, že chce dať v priebehu týchto troch zápasov príležitosť všetkým hráčkam. Je jasné, že súperi v prvej fáze kvalifikácie o postup na MS nie sú z najkvalitnejších. Zajtra urobíme zmeny v zostave a pravdepodobne nastúpi základná zostava."

Simona Kóšová, blokárka SR: "Je pravda, že súper bol o dve triedy slabší, no zároveň bol veľmi nepríjemný. Dalo sa to vidieť v niektorých situáciách, keď útočili veľmi neštandardne. Len zriedka sa stretneme s takýmto súperom. Museli sme celý čas hrať koncentrovane a o to išlo."


Kvalifikácia MS 2014 volejbalistiek, E-skupina:
SLOVENSKO - Lichtenštajnsko 3:0 (9, 10, 10)
Zápas trval 61 minút.
Rozhodovali: Szabó (Maď.), Harizanov (Bul.),
500 divákov.

Zostavy:
SR: Kuciaková, Kóšová, Hrončeková, Drobňáková, Kubová, Dudová libero Valachová. Tréner: M. Čada.
Lichtenštajnsko: K. Haslerová, B. Marxerová, Kaiserová, Nigschová, Fricková, C. Haslerová, libero Wolfingerová (M. Marxerová, Eppleová, Meierová). Tréner: L. Horvath.

Výsledok druhého zápasu:
Grécko - Rakúsko 3:0 (23, 20, 22)
 

Vyberte región